Barion Pixel
Kreditpontos képzések 2024.
Hírek, érdekességek

Kreditpontos képzések 2024.

kreditpontok igazolás pm
2024-01-17

Tájékoztató a 2024. évi kreditpontos továbbképzést érintő változásokról!

A Magyar közlöny 2023. évi 192. számában jelent meg a 93/2002. (V. 5.) Korm. rendelet módosítása. A Rendelet módosítása értelmében, 2024. január 1-jétől megváltoztak a kreditpontos jogszabályok,aminek következtében 2024-től már nem lehet kreditpontokat elszámolni kiadványokért.

Azonban 2024. január 30-ig még van lehetőség a kiadványért járó kreditpontok igazolására az alább leírtak szerint: Amennyiben a továbbképzésre kötelezett mérlegképes könyvelő, az adott továbbképzési évben valamely kreditpontra minősített – papír alapú vagy elektronikus – kiadvány megvásárlását igazolja, akkor továbbképzési évenként a kiadvány kreditpont-értéke, de legfeljebb 2 kreditpont beszámítható a továbbképzés teljesítésébe.

A kiadvány megvásárlását a továbbképzésre kötelezett az egységes Kormányzati Portálon erre rendszeresített internetes felületen keresztül igazolhatja: https://penzugyiszakkepzes.kormany.hu/kiadvanyok-regisztracioja

A SALDO Zrt.-nél az alábbi 2023-ban megvásárolt kiadványok esetében számolható el kreditpont:

  • Periodika

  • További fontos információ a kreditpontos továbbképzésekhez kapcsolódóan, hogy minden olyan személynek, aki élő, online közvetítés keretében szerezi meg az éves kreditpontjait, csak akkor fogadható el a teljesítés, ha a résztvevő a jelenlét ellenőrzésnek (pl. felugró ablak utasításának teljesítése) teljes körűen megfelel és a képzés teljes ideje alatt jelen volt! Ennek megfelelően, ha a résztvevő a jelenlét ellenőrzésére nem reagál, akkor az online rendszernek ki fogja/ ki kell jelentkeztetnie a képzésből, és számára kreditpont nem írható jóvá!

Minden képzés esetén a továbbképzésen résztvevőnek köteles személyesen is ellenőrizni a regisztrációs számának meglétét és annak helyességét. Ehhez kapcsolódóan szeretnénk felhívni minden résztvevő figyelmét a helyes regisztrációs szám megadásának fontosságára, mert a Minisztérium felé történő lejelentés és a részvétel feldolgozása a megadott regisztrációs szám alapján történik. Regisztrációs szám nélkül a továbbképzési kötelezettség teljesítését nem tudjuk feldolgozni valamint az képzési kötelezettség teljesítésének ellenőrzését sem tudja a Pénzügyminisztérium hitelesen lefolytatni és a képzést sem tudja figyelembe venni.

Amennyiben egy résztvevő utólag jelzi, hogy az elvégzett képzésről olyan szakterületre is kér igazolást, amelyre vonatkozóan korábban nem adta meg a regisztrációs számát, vagy nyilvántartásba vételhez szüksége van az igazolásra, az igazolás kérelemre kiadható.

Felhívjuk a résztvevők figyelmét a lakcím- vagy levelezési cím változásának bejelentésére is a hatóság felé, amely egyrészt jogszabályi kötelezettsége a nyilvántartásban szereplő személynek, másrészt érdeke is, hogy a hatóság felvehesse vele a kapcsolatot a nyilvántartásból való törlés elkerülése érdekében.

Abban az esetben, ha további felmerülő kérdése lenne, keressen minket bizalommal és várjuk 2024. évben is online, e-learning és kontakt formában megvalósuló továbbképzéseinken.

Üdvözlettel:

SALDO Zrt.- Felnőttképzési Igazgatósága

Keresi a következő képzését?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!